دو هفته نامه نوید خراسان شماره 240
دو هفته نامه نوید خراسان شماره 240
هفته انمه نویدرتبت
نهم ابان مـاه1394؛ محرم 1437؛ اکتبر 2015؛سـال دوازدهم ؛ شـمـاره 240
حسن سعیدی فر
1
نشریه :خبری ،تحلیلی سیاسی،اجتماعی و فرهنگی خراسان رضوی
نشست هم اندیشی نیروی انتظامی با اتاق اصناف شهرستان تربت حیدریه
محمد نقیب پناه رئیس اتاق اصناف تربت
حیدریه در نشست هم اندیشی نیروی انتظامی با
هیئت رئیسه اتاق اصناف و روسای اتحادیه های
صنفی این شهرستان که به مناسبت هفته نیروی
انتظامی برگزار شد ضمن تبریک به مناسبت
هفته ناجا و تقدیر از زحمات شبانه روزی
کارکنان خدوم نیروی انتظامی اظهار داشت:
تعامل و همکاری سازنده نیروی انتظامی
تربت حیدریه با مسئوالن اتاق اصناف
زمینه ساز رشد و توسعه بازار این شهرستان
می شود.
محمد نقیب پناه افزود :یکی از نکته های ضروری
و الزم در مورد رونق کسب و کار و فعالیت های
اقتصادی ،وجود امنیت در عرصه های مختلف
اجتماع است چراکه تمام تعامالت اجتماعی در
سایه امنیت به وقوع می پیوندد.
رامین مصطفوی نایب رئیس اول اتاق اصناف
ضمن خوش امد گویی و تبریک به مهمانان
ادامه داد :بدون امنیت در جامعه ساختار
سالمی برای زندگی وجود ندارد و در این
راستا همکاری و تعامل نیروهای انتظامی و
بازاریان می تواند در برقراری امنیت و ثبات
اقتصادی جامعه بسیار تاثیرگذار باشد.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی تربت حیدریه
نیز در این نشست نقش اصناف را در پیش
برد اهداف و برنامه های نظام مقدس جمهوری
اسالمی ایران بسیار مهم و کلیدی دانست
و اظهار داشت :توانمندی اصناف همواره
به عنوان یکی از ستون های محکم کشور مدنظر
دولت مردان قرار داشته است و حضور پررنگ
اصناف در هدایت و سازمان دهی علیه رژیم
معـرفی باغسـرای کافـه چـی
مدیریت غذایی کافه چی :گروه غذایی کافه چی با شعار« ارامش در
کنار خانواده ،در مکانی ارام و دلچسب» همراه با انواع نوشیدنی های
گرم و سرد و غذاهای مطلوب و دلچسب برای گذراندن اوقات خوش
و لذت بردن در کنار خانواده اماده ارائه خدمات به شهروندان محترم
و خانواده های عزیز می باشد.
سعید رحمانی و فرشاد چمنی مدیریت کافه رستوران کافه چی که هر
دو اهل و ساکن شهرستان تربت حیدریه می باشند در گفتگو با ویژه
نامه اصناف نوید تربت هدف از افتتاح این مجموعه زیبا را اشتغال
زایی دانستند و گفتند :به دلیل کمبود فضایی که خانواده های محترم
بتوانند پس از گذراندن یک روزکاری و پر تالش در مکانی امن و
ارام استراحت نموده و ضمن لذت بردن در کنار یکدیگر ،از انواع
نوشیدنی های گرم و سرد و غذاهای مطلوب که از بهترین و تازه ترین
مواد تهیه شده استفاده نمایند..
رحمانی و چمنی افزودند :استفاده از بهترین مواد اولیه ،به کار گیری
نیروهای شایسته و کار امد و اموزش دیده ،برقراری روابط عمومی
باال با مشتریان محترم ،رعایت اصل فروش باال و سود کم در الویت
کاری این مجموعه می باشد.
مدیریت و پرسنل مجموعه غذایی کافه چی فرا رسیدن ایام محرم و
شهادت ساالر شهیدان حضرت ابا عبداهلل حسین(ع) و یاران با وفایش
را به عموم هموطنان و مسئولین نظام مقدس جمهوری اسالمی تسلیت
عرض نموده و اعالم می دارند همگام با سایر اصناف و بازاریان با
رعایت حرمت ایام محرم در خدمت همشهریان و خانواده های محترم
می باشند و در پایان از همکاری اتاق محترم اصناف ،اداره محترم
اماکن عمومی ،اتحادیه محترم رستوران و تاالر های پذیرایی و تمامی
مسئوالن دلسوز و کسانی که به نوعی در افتتاح این مجموعه رفاهی
کمک نمودند تشکر و قدردانی می نمائیم .
ادرس :تربت حیدریه – انتهای بلوار باهنر(شهرک) – جاده پادگان ارتش
مدیریت :رحمانی و چمنی
تلفن :رحمانی 09151304989
چمنی 09153333866 :
ستم شاهی پهلوی و همچنین کمک و همکاری
در دوران هشت سال دفاع مقدس نمایانگر این
امر است.
وی همکاری و تعامل اتاق اصناف را با کارکنان
نیروی انتظامی در راستای تامین امنیت و
اسایش شهروندان ضروری دانست و تصریح
کرد :اصناف و بازاریان به عنوان لشکر موفق
نظام در جبهه جنگ نرم اقتصادی می توانند
در بحث مقابله با پدیده های ضدفرهنگی و
شبیخون نرم دشمن در کنار نیروی انتظامی
قرارگرفته و مانند گذشته در خنثی کردن این
توطئه ها تاثیرگذار باشند.
این مقام مسئول در پایان افزود :امید است
در سایه این تفاهم ،زمینه های کار و تالش
برای سازندگی کشور فراهم شده و برکات
سازنده ان شامل حال تمام مردم خوب و
مومن کشور عزیزمان شود.
به گزارش خبرنگار ویژه نامه اصناف
نوید تربت در پایان این نشست با اهدای
هدایائی توسط رئیس اتاق اصناف تربت
حیدریه و روسای اتحادیه ها به کارکنان
نیروی انتظامی این شهرستان از زحمات
کارکنان این نیرو تقدیر شد.
2
انعکاس
هفته انمه نویدرتبت
نهم ابان ماه / 1394سال دوازدهم شماره 240
معرفی هیئت مدیره اتحادیه صنف الستیک فروشان ،باد واپارات و کارواش تربت حیدریه
انتخابات هیئت مدیراتحادیه صنف فروشندگان الستیک ،باد و اپارات خرید و فروش تاثیر گذار بوده است .
و کارواش با حضور اعضای این صنف در تاالر اجتماعات اتاق اصناف برجسته افزود :متاسفانه شرایط حاکم بر بازار الستیک وضعیت فعاالن این
صنف را بسیار سخت و دشوار نموده و تداوم ان افزایش ضررو زیان
شهرستان تربت حیدریه برگزار شد.
به گزارش نوید تربت این انتخابات با حضور دکتر محمد سلطانپور
رئیس کمیسیون نظارت ،محمدنقیب پناه رئیس اتاق اصناف
و اعضاء هیات اجرایی و نظارت بر انتخابات صنفی مرکب از
قربانی،امیری،تقی نژاد برگزار شد که اقایان حسن برجسته رئیس
،محمد ابراهیم اموت نائب رئیس اول ،امیر احمد قاضی زاده نائب
رئیس دوم،محمد یوسف یاری دبیر و حسن محمد زاده بعنوان خزانه
دار ترکیب هیئت مدیره این اتحادیه را تشکیل دادند ،همچنین علی
قاضی زاده به عنوان بازرس اتحادیه برای مدت چهارسال از سوی
اعضاء دارای پروانه کسب معتبر انتخاب شدند.
در همین راستا خبرنگار ویژه نامه اصناف به سراغ هئیت رئیسه
این صنف رفته و گفتگویی انجام داده که به نظر شما خواندگان
محترم می رسانیم .
حسن برجسته رئیس اتحادیه فروشندگان الستیک ،باد واپارات و
صنوف وابسته با اشاره به اینکه 40درصد الستیک های مصرفی
تولید داخل و 60درصد وارداتی است گفت :الستیک چه تولید
داخل کشور و یا وارداتی باشد مستقیم به دست واحدهای صنفی
شهرستان نمی رسد و وجود واسطه ها و دالالن باعث گرانی این
کاال می شود.
وی با اشاره به اینکه رکود ایجاد شده تاثیر چندانی بر قیمت
الستیک نگذاشته و همچنان این کاال با قیمت های قبلی معامله می
شود گفت :متاسفانه شرایط کنونی اقتصادی موجب بال تکلیفی و
سر درگمی مردم و به تبع ان تشدید وضعیت رکود در بازار اغلب
صنوف مانند بازار رینگ و الستیک شده است لذا انتظار می رود
با بهبود اوضاع اقتصادی و کسب نتایج مثبت در مذاکرات ،بازار
اغلب کاالها از شرایط رکود خارج و رونق به بازار کشور باز
مالی فروشندگان در این صنف را به همراه دارد.
گردد.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان الستیک ،باد واپارات و کارواش مهم برجسته رئیس اتحادیه وعضو هیئت امنای ساختمان اصناف گفت :در
ترین علت رکود در بازار رینگ و الستیک را کاهش قدرت خرید مصرف حال حاضر تعداد 149نفر عضو اتحادیه دارای پروانه کسب معتبر و10
کنندگان و افزایش قیمت در این بازار دانست و تصریح کرد :اجرای نفر پروانه کسب انان فاقد اعتبار و 17نفر در دست اقدام می باشد.
مرحله دوم هدفمند سازی یارانه ها و افزایش قیمت بنزین نیز در کاهش وی افزود :تشکیل کمیسیون های پنج گانه شامل کمیسیون طبق قانون
نظام صنفی دراتحادیه الزم و در جهت انجام بهینه امور مربوط به اتحادیه
و اعضای صنفی می باشد که امیدواریم در راستای بهبود و پیشبرد روند
کاری اتحادیه برنامه ای دقیق و مدونی در این زمینه داشته باشیم.
عضو کمیسیون حل اختالف اتاق اصناف ادامه داد :ساماندهی
واحدهای صنفی و ایجاد اشتغال از سوی این اتحادیه از برنامه های
اصلی این اتحادیه است وطبق قانون به هر فرد متقاضی دریافت
پروانه کسب در صورت احزار و داشتن شرایط تعیین شده باید
مجوز داده شود.
وی افزود :از اعضای محترم اتحادیه می خواهیم همچون سنوات
گذشته اتحادیه خود را یاری نمایند تا این اتحادیه بتواند در پیشبرد
اهداف اعضا موفق باشد که بدینوسیله از حمایت ها وهمکاری همه
این عزیزان سپاسگزاریم.
محمد ابراهیم اموت نائب رئیس اول اتحادیه با اشاره به استقبال
مشتریان از الستیک وارداتی گفت :کاهش قدرت مصرف کنندگان
و افزایش قیمت الستیک در یکی دو سال گذشته موجب شده که
با عرضه اقساطی الستیک وارادتی تمایل مصرف کنندگان به سمت
کاالهای وارداتی سوق یابد این در حالی است که برای اغلب
فروشندگان داخلی امکان فروش به این شیوه با توجه به مشکالت
مالی فراهم نیست.
اموت با بیان اینکه سهم هندی ها در بازار الستیک ایران رو به
افزایش است گفت :الستیک خودرو در بازار فعلی از 170هزار
تومان تا 25میلیون تومان به مصرف کنندگان عرضه می شود که بر
اساس برند و تنوع ان ها قیمت گذاری می شوند .
وی تصریح کرد :کمبود نقدینگی و تکنولوژی قدیمی در اکثر
کارخانه های داخلی مانع از رشد تولید در این زمینه است.
امیر احمد قاضی زاده نائب رئیس دوم اتحادیه با اشاره به این
که تا حدود سه سال قبل اغلب دارندگان خودرو به تناسب حجم
ترددشان هر ساله یا هر دو سال یکبار نسبت به تعویض الستیک
اقدام می کردند گفت :امروزه با توجه به افزایش قابل توجه قیمت
الستیک ،درخواست برای این کاال بشدت کاهش یافته است و اغلب
ترجیح می دهند الستیک ها را پنچرگیری ومدت بیشتری با ان تردد کنند
که در نهایت این امر می تواند خطراتی را برای سرنشینان خودرو به
همراه داشته باشد.
هفته انمه نویدرتبت
شماره 240نهم ابان ماه / 1394سال دوازدهم
معرفی هیئت مدیره اتحادیه صنف نانوایان شهرستان تربت حیدریه
انتخابات هیئت مدیره اتحادیه صنف نانوایان و صنوف وابسته با حضور اعضای این صنف در
تاالر اجتماعات اتاق اصناف تربت حیدریه برگزار شد.
دراین انتخابات که با حضوردکتر سلطانپور رئیس کمیسیون نظارت ،نقیب پناه رئیس اتاق اصناف
و هیئت اجرایی نظارت بر انتخابات صنفی برگزار شد به ترتیب اراء احمد کارگزار رئیس ،خانم
مریم فرزند دوست نائب رئیس اول ،علی غالمی نائب رئیس دوم ،علی دالور دبیراتحادیه،جعفر
محمد زاده خزانه دار اتحادیه بعنوان هیئت مدیره اتحادیه و علی اسدی بازرس اتحادیه برای مدت
چهار سال انتخاب شدند.
به همین منظور خبرنگار ویژه نامه اصناف نوید تربت به سراغ هیئت مدیره اتحادیه رفته و
گفتگوئی با انان داشته که به نظر شما می رسانیم .
احمد کارگزار رئیس اتحادیه گفت :نان به عنوان یک کاال ضروری و قوت روزانه مردم مورد
توجه بسیار زیادی است که از این رو بحث تولید و
توزیع ان هم از اهمیت ویژه ای برخوردار است که
خوشبختانه اکثر نانواییهای سطح شهرستان و حومه
از کیفیت باالیی برخوردارند که در اینجا به تمامی
همکاران و زحمت کشان نانوائی ها خسته نباشید می
گویم.
کارگزار در ادامه افزود :با توجه به سیاست دولت مبنی
بر ازاد سازی نرخ نان در جهت کیفیت ان گام برداشته
و تاکنون 20درصد نانوائی ها ازاد پز شده از تمامی
نانوایان و همکاران گرامی می خواهیم همچون سنوات
قبل نسبت به افزایش کیفیت نان از هیچ تالشی فرو
گذار نکنند که موجبات رضایت خداوند و مردم عزیز
را فراهم اوریم.
رئیس اتحادیه افزود :کمیسیون های پنج گانه متشکل
از کمیسیون بازرسی ،حل اختالف،فنی ،اموزشی،
رسیدگی به شکایات امادگی دارد با تعامل وهمکاری
خوبی که بین هیئت مدیره وجود دارد در هر لحظه
پاسخگوی عموم شهروندان و همکاران عزیز باشد.
وی ابراز داشت :جهت رفاه حال همشهریان عزیز نسبت به تنوع و افزایش نانوائیهای
سنتی،سنگک،یزدی تنوری ونان فری سنتی اقدام شد که خوشبختانه این نانها با کیفیت باال و
دارای سبوس بیشتری میباشد.
کارگزارگفت :از تمامی همکاران عزیز که در انتخابات شرکت و خدمتگزاران خود را در هیئت
مدیره اتحادیه انتخاب نمودند و از صبر وحوصله اقای قربانی بخشدار مرکزی و دکتر سلطانپور
ریاست محترم اداره صنعت ،معدن وتجارت و اقای محمد نقیب پناه ریاست محترم اتاق اصناف
و هیئت محترم نظارت بر انتخابات تشکر و قدردانی مینمایم .
مریم فرزند دوست نائب رئیس اول اتحادیه گفت :در نزد ما ایرانیان نان برکت سفره و یکی از
اصلی ترین و ماندگارترین اجزای ان شمرده می شود به همین منظور مردم ایران یکی از باالترین
سرانه های مصرف نان را به خود اختصاص داده اند که حداقل در یکی از وعده های غذایی
خود از نان استفاده می کنند و در دوران باستان تهیه نان یکی از مهمترین قسمت های اشپزی
محسوب می شد.
وی افزود :این اتحادیه از قدیمی ترین و حساسترین صنوفی است که اعضای ان 216نفر دارای
پروانه کسب معتبر که 145نانوایی در سطح شهر و 71نانوایی در حومه مشغول خدمت رسانی به
عموم همشهریان گرامی می باشد .
فرزند دوست گفت :موضوع نان یکی از مباحثی است که به ویژه از سال گذشته نقل محافل شده
و سرانجام پس از گمانه زنی های متعدد و با این استدالل که طی سه سال گذشته قیمت ان ثابت
بوده و در این مدت هزینه تولید و فراوری افزایش داشته قیمت نان حدود 20تا 30درصد به شرط
باال رفتن کیفیت افزایش یافت اما از همان ابتدا نکته ای که بر ان تاکید می شد حفظ کیفیت نان
همگام با افزایش قیمت ان بود اگر افزایش قیمت نان در ابتدا با نارضایتی مردم و واکنش رسانه ها
روبه رو شد اما رفته رفته و پس از وعده افزایش قیمت به شرط ارتقاء کیفیت نارضایتی ها کاهش
یافت و ازهمان بدو افزایش قیمت نان بازرسی تیم های نظارتی زیربط اغاز و این اتحادیه امادگی
دارد در صورت هر گونه شکایت نسبت به رفع ان اقدامات الزم را صورت دهد.
علی دالور دبیر اتحادیه صنف نانوایان گفت :نان در فرهنگ عمومی ما دارای ارزش معنوی
باالیی است بطوریکه ما ایرانی ها به نان سوگند یاد می کنیم اغلب ما اگر در گذرگاهی ببینیم که
تکه نانی به زمین افتاده حتما ان را برداشته و احتماال پس از بوسیدن در جایی که لگدمال نشود
قرار می دهیم .
دالور در ادامه افزود :به گفته کارشناسان ومسئوالن با ازاد سازی قیمت ها ،نانوایی ها به سمت
افزایش کیفیت حرکت می کنند وان دسته از مردمی که می خواهند نان خوب بخرند به سمت
خرید از نانوایی هایی می روند که کیفیت پخت نان در ان ها خوب است .
وی گفت :با وجود نانوائی های ازاد پز نوعی رقابت ایجاد می شود و از طرفی مردم بیشتر حق
انتخاب دارند و البته 80درصد کیفیت نان به پخت ان برمیگردد چرا که دیده شده اردی که از
یک کارخانه ارد با کیفیت یکسان به پنج نانوائی عرضه می شود اما کیفیت نان در این نانوایی ها
متفاوت است که خوشبختانه اغلب نانوایی ها سطح شهرستان نسبت به پخت نان با کیفیت را اماده
خدمات رسانی به همشهریان عزیز هستند که در اینجا از همه انان تشکر و قدر دانی می کنیم .
علی اسدی بازرس اتحادیه گفت :در روایات دینی موارد زیادی مبنی بر احترام و حرمت نان
مشاهده می گردد از جمله پیامبر گرامی اسالم (ص) فرموده اند نان را گرامی دارید زیرا خداوند
ان را از برکات اسمانی فرو فرستاده واز برکات زمین بیرون اورده است در روایت دیگری گفته
شده شیء یا چیزی را در سر سفره روی نان قرار ندهید مسلما چنانچه به جایگاه شرعی و مذهبی
نان در جامعه بیتوجهی و بی احترامی شود کفران این نعمت الهی که قوت و رزق عمومی
محسوب می شود خشم وغضب خداوند متعال را به دنبال خواهد داشت .
انعکاس
3
وی افزود :افتخار می کنم که برای پنجمین دوره خدمتگذار کوچکی برای همکاران عزیزم
باشم،شغل نانوایی خیلی حساس و شریف است من از همه همکاران بزرگوارم تقاضا دارم که
نهایت دقت را در امر خدمتگزاری به مردم را داشته باشند ما یک خانواده ای هستیم که باید از
تجارب و علم یکدیگر استفاده کنیم تا بتوانیم بهترین خدمت را به مردم عزیز شهرمان داشته باشیم
واز انجائیکه نان خیلی حرمت دارد چقدر خوب است که مصرف کنندگان هم نهایت تالش خود
را به نمایش گذاشته و درست مصرف کنند.
اسدی ادامه داد :با توجه به اینکه شرح وظایف بازرس طبق قانون مشخص شده اما با تمام وجود
در خدمت تمامی همکاران عزیزهستم و بوسه بردست پر توان انها می زنم الزم به ذ کر است
که با پیگیری های مقتدرانه بسیج جناب سرهنگ رحمانی و حاج اقای نقیب پناه ریاست محترم
اتاق اصناف شهرستان بزودی شاهد راه اندازی پایگاه بسیج نانوایان خواهیم بود که کار فرهنگی
ارزشمندی است.
وی گفت :هیئت مدیره محترم اتحادیه و ریاست محترم
برادر عزیز اقای احمد کارگزار برنامه های بسیار خوبی
دارد امیدوارم که موفق و پیروز باشند از همین هیات
محترم اجرایی نظارت بر انتخابات که با دقت کامل و
خونسردی و ارامش انتخابات اتحادیه نانوایان را برگزار
کردند کمال تشکر و قدردانی را دارم.
جعفرمحمد زاده خزانه دار اتحادیه گفت:در ابتدا وظیفه
خود می دانم ازتمامی اعضای محترم که با حضور خود
درانتخابات اتحادیه شرکت نمودند تشکرکنم.
وی افزود :از محاسن نانوایی های خوب میتوان به نکاتی
همچون؛ بهترین هنر وبیشترین استعداد در زمینه پخت،
مکانهای بهداشتی و محیطهای بزرگ،بکارگیری افراد
متعهد و مجرب اشاره کرد.
خزانه دار اتحادیه در ادامه گفت :از مشکالت این صنف
میتوان مشغول شدن بیش از 40واحد نان خانگی در منزل
ومغازه بدون داشتن مجوز و محیط بهداشتی و تقسیم نان
در خواربار فروشی های سطح شهر ،کمبود سهمیه ارد ،تعطیلی برخی واحدها بدلیل عدم صرفه
اقتصادی وباال بودن هزینه های اجاره بها ،اب ،برق،گاز عوارض شهرداری و دارائی و بیمه
کارگران نانوائی را نام برد.
محمدزاده با اشاره به عملکرد این اتحادیه گفت :جلسه ای با رئیس اداره غله داشتیم مبنی بر این
که اگر هر یک از اعضا به هر دلیلی احتیاج به صادر کردن ارد نداشت دغدغه ای برای کم شدن
سهمیه نداشته باشد که ایشان موافقت کردند،اختصاص سهمیه بصورت فوق العاده در هر ماه به
تعدادی از همکاران برای رفع مشکل شان که با این موضوع نیزموافقت شد،تامین ارد نانوائی های
روستایی از طریق ارد خام با توافق ریاست محترم غله و بخشدار محترم،تشکیل جلسات قران
دوره در روزهای یکشنبه و گرد همایی و اطالع رسانی از طریق پیامک بخشی دیگر از عملکرد
این اتحادیه است.
وی افزود :اخیرا هیئت رئیسه با پیگیری در خصوص پختهای غیر مجاز طی جلسه با دادستان
محترم و مکاتباتی که با واحد محترم بازرسی و نظارت اتاق اصناف داشتند در صدد رفع این
مشکل است که اجرای ان مستلزم زمان است.
محمد زاده در پایان گفت :ازسوی همه اعضا اتحادیه ازریاست محترم شرکت غله جناب اقای
سنچولی ومسئول ارد ونان جناب اقای میری که با تمهیدات مدبرانه خود در جهت رفع مشکالت
ما را یاری مینمایند جا دارد از دادستانی محترم ،تعزیرات حکومتی ،اماکن و اتاق اصناف بابت
کارخانه ارد بهنام یکی از مدرنترین کارخانجات ارد استانهای خراسان و کشور
مقدمه :
شاید در روزگارهای نخستین ،خواسته یا ناخواسته ادمی با وارد
کردن جسم سنگین بر روی غالت توانسته به ماهیت ارد دست
یابد .اما از ان زمان تا بحال بنا بر خواسته ها و نیازهای زندگیهای
روزمره ،تمامی تکنولوژی ها رو به پیشرفت بوده و بی شک
صنعت ارد و نان نیز از این ارتقاء بی نصیب نبوده است.
سیر صعودی تکنولوژی از اسیابهای دستی و ابی به اسیابهای امروزی
در چند دهه ،با پیشرفت چشمگیری در ایران به وضوح قابل رویت
میباشد .این بگونه ای است که امروزه در ایران بعضی از کارخانجات
تولید ارد قادر به تولید انواع ارد ،با کیفیت روز اروپا میباشند .
در همین راستا شرکت تولیدی ارد بهنام تربت حیدریه در سال
1368در زمینه صنعت ارد بصورت یک واحد چکشی فعالیت
خود را شروع کرد و با هدف به روزرسانی ،توسعه و بهبود
کیفیت محصوالت خود مطابق با روشهای نوین دنیا و با توجه به
سیاستهای دولت محترم در سال 1384اقدام به احداث یک واحد
صنعتی ارد والسی با انتخاب بهترین ماشین االت روز اروپا(اکریم
ایتالیا) نمود و در سال 1387با ظرفیت تولیدی روزانه 200تن
ارد به بهره برداری رسید.
هنگامی که بحث رقابت در نان مطرح شد و نانوایی های سنتی
رقابت خود را با نانوایی های جدید اغاز کردند باعث شد تعریف
نان خوب عوض شود.
از نظر نانوایان سنتی ،نان خوب نانی است که خمیر ان در اصطالح
"و ر" امده باشد و دارای سبوس بوده و قابلیت جویدن داشته باشد
و پس از خوردن نان مردم ،دچار سوء هاضمه نشوند .نان خوب نانی
است که بوی خوش ان هر رهگذری را مدهوش نماید.
متاسفانه اقبال عمومی به دلیل نا اگاهی به سمت نان سفید متمایل
شد و این باعث افزایش سرطانهای دستگاه گوارش شده است.
اسهال در بین مردم افزایش یافته است و قد کودکان در حال
کاهش است .خواصی در سبوس گندم و نان سبوس دار هست
که باور نکردنی است که متاسفانه بدلیل نااگاهی مردم و غفلت
مسئولین از سفره مردم خارج و خوراک دام میشود.
پودر جوانه گندم مکمل غذایی پر ارزش و سرشار از ویتامین ها
پودر جوانه گندم یک مکمل غذایی پر ارزش و سرشار از ویتامین
Eو ویتامین های گروه Bاست .هم مصرف خوراکی دارد و هم
از ماسک ان استفاده میگردد.ویتامین Eامروز به عنوان معجزه گر
و اکسیر جوانی معرفی می شود.
سلنیوم و منیزیوم وجود در جوانه گندم ،در پیشگیری از ابتال
به انواع سرطان موثر شناخته شده است .به اعتقاد برخی از
متخصصان پوست ،مو و زیبایی ،جوانه گندم در درمان ریزش
مو ،رفع شوره سر و رفع انواع جوش صورت و ناراحتی پوستی
موثر است و بدین منظور میتوانید از ماسک جوانه گندم استفاده
نمائید به این صورت که پودر جوانه گندم را با ماست تازه خمیر
کرده و روی پوست صورت بگذارید.
همچنین کسانی که از یبوست ،خستگی و بی حالی ،کلسترول
باال و دردهای عضالنی رنج می برند ،باید از این ماده غذایی
کمک بگیرند .اگر می خواهید الغر شوید ،پودر جوانه گندم را
همراه با ماست یا ساالد کاهو 10دقیقه قبل از صرف غذا و اگر می
خواهید چاق شوید ،ان را 10دقیقه بعد از غذا میل کنید.
سبوس گندم داروى بسیارى از بیماریها
سبوس گندم حیاتى ترین عنصر گندم بوده و عالوه بر دارا بودن
کلیه خواص گندم ،داروى بسیارى از بیماریها است .سبوس
گندم خواص شگفت انگیزى دارد به عنوان مثال ،جوشانده
سبوس دردرمان سرفه و زکام هاى سخت موثر است ومصرف
این جوشانده به همراه عسل بهترین دارو براى افرادى است که
یبوست دارند .همچنین به زنان باردار توصیه شده از سوپ حاوى
سبوس گندم استفاده کنند چرا که این غذا حاوى مقادیر زیادى
کلسیم ،فلوئور ،سیلیس ،اهن و ویتامین هاى گروه Bاست.
استفاده از سبوس گندم منجر به کاهش سطح چربی خون افراد
مبتال به چربی خون باال می شود.
روزانه به ازای هر عضو خانواده ،یک قاشق "سبوس" مصرف
کنید .اگر در عمل به این نکات موفق شوید ،طولی نمی کشد
که دیگر در منزلتان خبری از موهای ریخته شده خود ،فرزندان و
همسرتان نیست .رنگ و روی افراد خانواده باز شده چهره شان
شفاف و روشن تر شده است و دیگر جوش های ریز و درشت
نمی زند .می بینید که هیچ کدام از اعضای خانواده شما یبوست
ندارد ،اسهال های فرزندانتان کاهش یافته و خون دماغ های ممتد
دختر کوچکتان بهبود پیدا کرده است.
مادربزرگ ها هم دیگر از عذاب چربی ،کلسترول و قندخون رها
شده و ارامش می یابند .پدرها دیگر اثری از فشارخون نمی بینند و
از همه مهمتر اینکه می بینید لک های روی گونه هایتان پاک شده،
ابروان تان پرپشت گشته و صورتتان دیگر چربی پس نمی دهد ،ناخن
هایتان دیگر تیره ،شکننده و تا نمی شوند .رشد قد فرزندتان به گونه
چشمگیری افزون می گردد و بیماری قند ،ضعف اعصاب ،کم خوابی
و کم کاری غده های درون ریز نخواهید داشت.
در سالهای اخیر بدلیل رقابت بین نانوایی ها و کارخانجات تولید
ارد ،متاسفانه اقبال عمومی به دلیل نا اگاهی به سمت نان سفید
متمایل شد و این باعث افزایش سرطانهای دستگاه گوارش شده
است .اسهال در بین مردم افزایش یافته است و قد کودکان در
حال کاهش است .خواصی در سبوس گندم و نان سبوس دار
هست که باور نکردنی است که بدلیل نااگاهی مردم و غفلت
مسئولین از سفره مردم خارج و خوراک دام میشود .پس بیائیم
برای نجات جامعه از سرطانهای دستگاه گوارش فقط نان سبوس
دار مصرف کنیم.
بهترین راه مصرف سبوس ،استفاده از ان همراه
با پخت نان است .لذا نان ،در کشورهای پیشرفته
صنعتی که اگاهی کامل در مورد مصرف سبوس
وجود دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
بهتر است بدانیم که:
* نان تیره ،نانی است که از ارددانه های سبوس دار
گندم ،تولید شده است.
*نان سفید ،نانی است که از ارد بدون سبوس تولید
شده و پوسته ی گندم (سبوس) ان حذف شده است.
پس سفید بودن نان دلیل بر کیفیت ان نیست بهتراست
به ارزش غذایی نان توجه کنیم.
واحد تحقیقات و کنترل کیفیت کارخانه ارد بهنام
تربت حیدریه
تعریف نان خوب
از نظر پدربزرگها و مادربزرگها نان خوب نانی است که خمیر ان در
اصطالح "ور امده " باشد و دارای سبوس بوده و قابلیت جویدن
داشته باشد و پس از خوردن نان مردم دچار سوء هاضمه نشوند .نان
خوب نانی است که بوی خوش ان هر رهگذری را مدهوش نماید.
اما متاسفانه از نظر نسل جدید نان خوب نانی است که سفید باشد
و فقط رویت نان خوب باشد! نان سفید فقط سفید است و هیچ
ارزش غذایی ندارد .نان سفید به سرعت خشک میشود و به دلیل
شرایط خاص ،خمیر ان به طور کامل اماده نمیشود و برای پخت
اماده نیست و باعت سوء هاضمه (ترش کردن) میشود.
ازمایشگاه همکار ارد بهنام
بی گمان گستره اقدامات و فعالیت های ارد بهنام از گذشته تا
کنون با هدف تامین رضایت مشتریان بوده و در راستای تحقق
این مهم گامهای اساسی و بزرگی را در همه ابعاد برداشته است
که برایند فعالیتهای انجام شده منجر به تاسیس نخستین ازمایشگاه
همکار غذایی در شهرستان تربت حیدریه گردیده است.
ازمایشگاه همکار ارد بهنام خدمات تست و ازمون خود را رسما
در سال 1392در زمینه ارد گندم ،کیک ،کلوچه ،رشته اشی و
پلویی و ماکارونی اغاز نمود و در مدت زمان کمتر از یکسال
موفق به افزایش دامنه کاری در حوزه های نان سوخاری ،نان
خرمایی ،نان حجیم و نیمه حجیم ،نان سنتی ،پودر کیک ،انواع
غالت و حبوبات ،شیرینی اردی ،ویفر ،بیسکوئیت ،ارد نخود ،قند
و شکر ،زعفران گردیده است.
4
هفته انمه نویدرتبت
نهم ابان مـاه1394؛ محرم 1437؛ اکتبر 2015؛سـال دوازدهم ؛ شـمـاره 240
نشریه :خبری ،تحلیلی سیاسی،اجتماعی و فرهنگی خراسان رضوی
انتخابات اتحادیه صنف میوه وتربار شهرستان تربت حیدره برگزار شد
انتخابات هیئت مدیره اتحادیه صنف میوه و تره بار
تربت حیدریه در روز سه شنبه مورخه 94/7/7با
حضور اعضای صنف مربوطه درتاالر اجتماعات
اتاق اصناف شهرستان برگزار شد.
در این انتخابات که با حضور دکترسلطانپور رئیس
کمسیون نظارت ،نقیبب پناه رئیس اتاق اصناف و
هیات اجرایی انتخابات با ترکیب نمایندکان ادارات؛
فرمانداری صنعت معدن و تجارت و اتاق اصناف
متشکل از اقایان :حسن قربانی ،امین امیری و رضا
تقی نژاد برگزار گردید پس از رای گیری به ترتیب
اقایان :عباس بهرامی به عنوان رئیس ،مجتبی مهاجر
نائب رئیس اول ،علیرضا خزاما نائب رئیس دوم ،
علی اصغرهراتی دبیر و اصغر زنگنه خزانه دار هئیت
مدیره اتحادیه و محمود نیکنام بعنوان بازرس اتحادیه
برای مدت چهار سال از سوی اعضای صنف میوه و
تره بار انتخاب شدند.
هیئت مدیره انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان
تربت حیدریه انتخاب شدند
انتخابات انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان شهرستان تربت حیدریه
برگزار شد.
در این انتخابات از مجموع 85رای ماخوذه بترتیب حمیدرضا رضایی با 82
رای ،حسن محمدپور با 58رای و محسن پور علی با 41رای بعنوان رئیس،
نایب رئیس و خزانه دار انتخاب شدند.
همچنین عبدالعظیم نصیری با 37رای و محمد ابراهیمی فرزقی با 33رای
بعنوان عضو اصلی و امین امیری با 70رای بعنوان بازرس انجمن حمایت از
حقوق مصرف کنندگان شهرستان برگزیده شدند.
معرفی هیئت مدیره اتحادیه صنف شیشه و اینه و قاب ساز شهرستان تربت حیدریه
انتخابات هیئت مدیره اتحادیه صنف شیشه واینه تربت حیدریه با حضور
اعضای این صنف در تاالر اجتماعات اتاق اصناف با حضور دکتر سلطانپور
رئیس کمیسیون نظارت و هیات اجرایی نظارت بر انتخابات صنفی برگزار شد
که تعداد زیادی از اعضا رسمی اتحادیه به پای صندوق رای رفتند که پس از
رای گیری ترکیب 5نفره هیئت مدیره این اتحادیه مشخص شد بطوریکه اقایان
علیرضا خطیب زاده رئیس اتحادیه ،سید احمد محمدی موسوی نائب رئیس اول
،سید جواد حسینی بنهنگی نائب رئیس دوم ،مصطفی مقدسی دبیراتحادیه ،محمد
رضا سلیمان تربتی خزانه دار اتحادیه وسید ناصر حسینی بنهنگی به عنوان بازرس
اتحادیه بمدت چهارسال هدایت اتحادیه صنف شیشه و اینه را به عهده گرفتند.
به همین منظور به سراغ هیئت مدیره اتحادیه رفته و در مورد اهداف و مشکالت
اتحادیه گفتگوئی انجام دادیم که به نظر خوانندگان محترم می رسانیم .
علیرضا خطیب زاده رئیس اتحادیه گفت :ابتدا جا دارد از حمایت دکتر سلطانپور
ریاست محترم اداره صنعت،معدن وتجارت ،اقای نقیب پناه ریاست محترم اتاق
اصناف ،کمیته بررسی و تطبیق ،هیئت اجرایی نظارت بر انتخابات صنفی اقایان
قربانی نماینده فرمانداری ،امیری نماینده اداره صنعت،معدن و تجارت ،تقی نژاد
نماینده اتاق اصناف و همچنین تمامی اعضای صنف اتحادیه اینه وشیشه کمال
تشکر و قدر دانی را داریم.
خطیب زاده افزود :این اتحادیه تعداد 65عضو دارد که البته قبال با اتحادیه درود
گران ادغام شده بود اما از انجائیکه تعداد اعضا به حد نصاب رسید توانستیم
دارای اتحادیه ای مستقل با ترکیب هیئت مدیره فوق باشیم و با تعامل و همکاری
خوبی که بین اعضا وجود دارد امیدواریم بتوانیم در جهت پیشبرد اهداف اتحادیه
قدم برداریم و موجبات رضایتمندی اعضا را فراهم نمائیم.
رئیس اتحادیه در ادامه گفت :از مسولین محترم مرتبط با اصناف انتظار داریم
نسبت به مشکالت این اتحادیه و اعضای محترم که جزء زحمتکشان جامعه هستند
بیشتر توجه شود.
وی افزود :اعضا این اتحادیه با توجه به خطرات و سختی کار بر اثر حمل و
نقل و شکستن و برش شیشه دچار صدمات جبران ناپذیری میشوند که اگر به
واحدهای صنفی شیشه و اینه در سطح شهرستان مراجعه کنید شاهد نقص عضو
در دستان پرتوانشان که برای خدمت به جامعه و خانواده خود از هیچ کوششی
دریغ نمی کنند خواهد بود و از انجائیکه مکاتباتی با نماینده محترم و دیگر
مسئولین داشتیم امیدواریم نسبت به بیمه تامین اجتماعی و سایر خدمات دیگر
ما را یاری کنند تا اعضای صنف شیشه و اینه با قوت قلب و دلگرمی بیشتر به
جامعه ،شهر و خانواده خود یاری رساند .
خطیب زاده رئیس کمیسیون بودجه وتشکیالت اتاق اصناف افزود :یکی دیگر از
مشکالت پیش روی اعضای این اتحادیه در خصوص تخلف تعدادی از اعضای
صنف درب و پنجره الومینیوم و شرکتهای ساخت درب و پنجره دو جداره می
باشد که ضمن نصب پنجره دو جداره نسبت به ساخت و نصب شیشه های ان هم
قدام می نمایند که این کار انها طبق قانون نظام صنفی تداخل صنفی محسوب می
گردد واجازه چنین کاری را ندارند که امیدواریم با مکاتباتی که با اتاق اصناف و
کمیسیون محترم نظارت شده از این اقدام انهاجلوگیری بعمل اید چرا که رکود
ساخت و ساز اثر مستقیمی بر وضعیت اقتصادی اعضای صنف زحمت کش
شیشه واینه گذاشته بطوریکه حتی قادر به پرداخت اجاره مغازه و هزینه های
اولیه زندگی شان نیستند و با مشکالت عدیده ای دست و پنجم نرم می کنند که
امیدواریم این صنف زحمتکش مظلوم که خسته و نا امید شده در حل این مشکل
یاری رسانند در ضمن بدینوسیله امادگی اعضای صنف را جهت تعویض شیشه
های معمولی با شیشه های دو جداره در راستای کاهش مصرف انرژی اعالم می
نمائیم .ضمن اینکه این اتحادیه اماده دریافت هر گونه پیشنهاد ،انتقاد و شکایات
احتمالی شهروندان عزیز میباشد.